wio

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > INFORMATIE > OPDRACHT
 OPDRACHT
 DOEL
 ORGANISATIE
OVERZICHT

TEAM

 IT-STRUCTUUR
 RAAD VAN ONDERZOEK
 ADVIES ORGAAN

  INFORMATIE
OpdrachtWorld-Information.Org is een initiatief van samenwerkende organisaties en personen die direct en actief te maken hebben met kwesties betreffende de informatie- en communicatietechnologieŽn, en ook met het Internet zoals dat op dit moment bestaat.

World-Information.Org handelt over de opkomst van de elektronische informatie- en communicatietechnologie, die diep in de structuur van onze maatschappij doordringt en alle aspecten van het maatschappelijk leven beÔnvloedt en verandert.

World-Information.Org betuigt dat ICT geen science-fiction is; op dit moment zien wij dat het belang van intelligent verwerkte informatie en communicatiemethoden geleidelijk toeneemt en dit vraagt om nieuwe ideeŽn op het raakvlak van cultuur en technopolitiek.

World-Information.Org verklaart dat niet alleen de invloed van communicatie- en informatietechnologieŽn op kunst en cultuur onderzocht moeten worden maar ook het bedrijven van kunst en cultuur met of binnen digitale netwerken, en de veranderingen die daarvan het resultaat zijn op het gebied van maatschappij, politiek en het kunstbedrijf zelf.

World-Information.Org laat zien hoe kunst bedreven wordt in een wereld die steeds immateriŽler wordt, waarin referentiŽle informatie met betrekking tot een situatie relevanter is dan de situatie zelf, en waarin het gebruik van digitale netwerken voor het manipuleren van symbolen steeds belangrijker wordt.

World-Information.Org toont aan dat de Ďdigitale revolutieí, de te verwachten veranderingen zowel in de werksfeer als in het leven van alle dag door het toenemend gebruik van ICT naar analogie van de vergaande veranderingen in onze maatschappij ten tijde van de ĎIndustriŽle Revolutieí of de zogenaamde ĎGutenberg Revolutieí, ook is terug te vinden in wat er op dit moment in de biotechnologie, biometrie en het samensmelten van Ďmens en machineí gebeurt.

 SITE SEARCH 
 privacy beleid