wio

 PROGRAM  ČITAJ  MEDIJA FAJLOVI  BAZA LINKOVA 

 o nama · press · partneri i sponzori  · kontakt   WIO > O NAMA > MISIJA
 MISIJA
 CILJEVI
 ORGANIZACIJA
PREGLED

TIM

 IT-STRUKTURA
 ISTRAŽIVAČKI TIM
 SAVETODAVNI ODBOR

  O NAMA
MISIJAWorld-Information.Org je znanje o kulturi budućnosti.

World-Information.Org istražuje nove tehnologije, komunikacijska okruženja budućnosti i njihove implikacije.

World-Information.Org je zajednički projekat organizacija i pojedinaca koji su direktno zainteresovani za probleme participativnog uključivanja u informacione i komunikacione tehnologije i Internet u njihovom današnjem obliku.

World-Information.Org se bavi usponom elektronskih informacionih i komunikacionih tehnologija kojima se naše društvo podvrgava dubokim strukturnim promenama i transformacijama u svim aspektima društvenog života.

World-Information.Org zna da informacione i komunikacione tehnologije više nisu naučna fantastika, da inteligentno obrađene informacije i komunikacija upravo danas dobijaju sve veći značaj, zbog čega je interfejs kulture i tehnopolitike potrebno obogatiti novim idejama.

World-Information.Org objavljuje da je neophodno ispitati ne samo uticaj komunikacionih i informacionih tehnologija na kulturu i umetnosti, već i same umetničke i kulturne prakse koje operišu sa i unutar digitalnih mreža, kao i tim izazvane promene u društvu, politici i samoj umetničkoj praksi.

World-Information.Org prikazuje umetničke prakse u svetu koji gubi materijalnost, u svetu u kojem su reference i informacije o situacijama relevantnije od samih situacija, dok korišćenje digitalnih mreža za svrhe manipulacije simbolima dobija sve veći značaj.

World-Information.Org pokazuje da je “digitalna revolucija”, sa očekivanim promenama u svetu rada i svakodnevnom životu izazvanim sve širom primenom informacionih i komunikacionih tehnologija, ovde prikazanim kroz analogiju sa dubokim promenama u našem društvu iniciranim “industrijskom revolucijom” ili takozvanom “Gutenbergovom revolucijom”, takodje blisko povezana sa onim što se dešava na polju biotehnologije, biometrije i fuzije “tela i mašine”.

 SITE SEARCH 
 polisa sigurnosti