World-Information City

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > INFORMATIE > DOEL
 OPDRACHT
 DOEL
 ORGANISATIE
OVERZICHT

TEAM

 IT-STRUCTUUR
 RAAD VAN ONDERZOEK
 ADVIES ORGAAN

  INFORMATIE
DoelWorld-Information.Org verschaft trans-nationale, culturele informatie, is een initiatief van samenwerkende kunstenaars, wetenschappers en technici. Het is een praktijkvoorbeeld van een technische en contextuele omgeving voor het produceren van cultuur en een onafhankelijk platform voor kritische media-informatie.

World-Information.Org luistert voortdurend mee in de infosfeer, het wereldwijde, onzichtbare zenuwstelsel van informatienetwerken, brengt die in kaart, en doet dat ook met de globale informatie-economie.Via artistiek en wetenschappelijk onderzoek van de informatie- en communicatietechnologieŽn maakt World-Information.Org de culturele, maatschappelijke en politieke implicaties ervan inzichtelijk en voedt aldus de cultuur van de toekomst.

World-Information.Org is een instrument voor digitale democratisering en zet zich in voor digitale mensenrechten. Door licht te werpen op de mogelijkheden, uitdagingen en risicoís van informatie- en communicatietechnologieŽn verschaft World-Information.Org de informatie die noodzakelijk is voor een democratische ontwikkeling van de maatschappij, cultuur en politiek. Met de UNESCO als beschermheer streeft World-Information.Org ernaar tegemoet te komen aan de behoeften en verwachtingen van de burgers op het gebied van toegankelijke, culturele informatie van goede kwaliteit en content.

World-Information.Org wordt gedragen door het Instituut voor Nieuwe Culturele Technologie / Public Netbase in Wenen.

 SITE SEARCH 
 privacy beleid