world-information.org

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > BASIC CONCEPT > FUTURE HERITAGE
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
 AMSTERDAM
 WENEN
 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN

 WORLD-INFOSTRUCTURE
 WORLD-C4U
 FUTURE HERITAGE


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


  BASIC CONCEPT
Future Heritage
Kunstenaars zijn er altijd als eersten bij om de mogelijkheden van nieuwe media te verkennen en ze te gebruiken om vorm te geven aan hun ideeŽn. Sommige van deze media en technologieŽn Ė bijvoorbeeld elektronische informatienetwerken zoals het Internet Ė komen oorspronkelijk uit de militaire wereld. Maar door een proces aan te gaan van acceptatie en ontdekking van de nieuwe vormen van communicatie en expressie, hebben kunstenaars uiteindelijk deze nieuwe media aangewend om een brug te slaan naar het publiek bewustzijn.

De artistieke verkenning van de multimedia en het elektronisch domein heeft een verschuiving op gang gebracht van de hedendaagse kunst naar een digitale kunst, net-based, en interactief gecreŽerd en gedistribueerd. De informatie zelf is een grondstof voor het vervaardigen van kunst geworden. Eigenlijk zijn kunstenaars Ďinformersí geworden. Daarom introduceert Future Heritage die kunstenaars die de belangrijkste aspecten, ideeŽn en artistieke experimenten vertonen in het digitale domein.

De digitale elektronische culturen Ė zo rijk, divers en vitaal Ė vertegenwoordigen een getuigenis van onze tijd. Een getuigenis die ons helpt de complexiteit van het leven en de culturele identiteit te begrijpen.

De digitale kunst van vandaag is het culturele erfgoed van morgen.

 SITE SEARCH 
 privacy beleid