wio

 PROGRAM  ČITAJ  MEDIJA FAJLOVI  BAZA LINKOVA 

 o nama · press · partneri i sponzori  · kontakt 



  WIO > PROGRAM > OSNOVNI KONCEPT > FUTURE HERITAGE
 PREGLED
 PARIS
 BANGALORE
 SRPSKA
 AMSTERDAM
 BEč
 BRISEL 2000
 OSTALO

 WORLD-INFOSTRUCTURE
 WORLD-C4U
 FUTURE HERITAGE


ARHIVA | PRETRAŽI PO

UČESNICI
Umetnici
Govornici
Sve

DOGAĐAJI
Izložbe
Konferencije
Prateće Aktivnosti


  OSNOVNI KONCEPT
Future Heritage




Umetnici su uvek među prvima istraživali mogućnosti novih medija i koristili ih kao sredstvo za izražavanje ideja. Neki od ovih medija i tehnologija – kao što su elektronske informacione mreže poput Interneta – zapravo potiču iz vojnih krugova. Ali, podržavajući proces prihvatanja i otkrivanja novih oblika komunikacije i izražavanja, umetnici konačno usvajaju ove nove medije kao mostove koji vode do javne svesti.

Umetničko istraživanje multimedija i elektronskog domena dovelo je do pomeranja u savremenoj umetnosti ka digitalnom, interaktivnom i na Webu zasnovanom stvaranju i distribuiranju umetnosti. Sama informacija postala je sirovi materijal umetničke produkcije. U suštini, umetnici su se pretvorili u “informatore“. Nasleđe budućnosti zato predstavlja umetnike koji ilustruju najvažnije aspekte, ideje i umetničke eksperimente u digitalnom domenu.

Digitalne elektronske kulture – tako bogate, raznolike i vitalne – predstavljaju svedočanstvo o našem vremenu. Svedočanstvo koje nam pomaže da shvatimo složenost života i kulturnih identiteta.

Digitalna umetnost današnjice je kulturno nasleđe sutrašnjice.









 SITE SEARCH 
 polisa sigurnosti