World-Information City

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > WENEN > EXHIBITION > WORLD-C4U > SYNREAL VIRTUAL ...
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
 AMSTERDAM
 WENEN
EXHIBITION

FORUM

DIALOGUE TOURS

PUREDATA ENSEMBLE PARTY

 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


  Participants: Max Moswitzer (AT), GLOW (AT), Margarete Jahrmann (AT), Public Netbase t0 (AT)

Synreal Virtual Combat

Synreal Virtual Combat is een virtuele arena waar op leven en dood gestreden wordt: doelgericht en heel competitief. Maar in tegenstelling tot andere dodelijke spellen is Synreal Virtual Combat niet gemaakt door ontwikkelaars van commerciŽle spellen, maar door een groep kunstenaars op uitnodiging van het Weense Instituut voor Nieuwe Culturele Technologie / Public Netbase: The Art in Mortal Combat.

Synreal Virtual Combat is ontwikkeld via een plastische artistieke benadering. Het drie dimensionale spel omvat een aantal verschillende kamers, die met elkaar verbonden zijn door gangen, liften en trappen. Het spelen van Synreal Virtual Combat is als een verkenningstocht van een plastisch territorium.

In plaats van uitgebreid te werken aan de gevaren van het aangevallen of gedood worden door de agressors, kozen de ontwerpers voor talloze gevaarlijke ruimten, waar de speler van de rand of van een hoge plek af dreigt te vallen, en voor de creatie van poŽtische objecten die groeien of zich vermenigvuldigen als je erop schiet. Nog een speciale kwaliteit van Synreal Virtual Combat is de soundtrack. Het spel maakt geen gebruik van techno-sounds maar gebruikt daarentegen elektronische geluiden die de kunstenaars hebben gesampled of zelf geproduceerd voor een waarachtige ervaring van synesthetische online multimedia.

http://synreal.netbase.org

 SITE SEARCH 
 privacy beleid