world-information.org

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > EXHIBITION OBJECTS > BREAKAWAY SUITS
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
 AMSTERDAM
 WENEN
 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


  Participant: Yes Men (US)

Breakaway Suits


Tentoonstellingen in musea volgen de laatse tijd een trend van modernisme, waarbij de particuliere sector door hun financiŽle steun invloed krijgt op de inhoud van de tentoonstelling, waardoor de bezoeker niet alleen verzekerd is van de meest up-to date technologie in een tijd dat de regering voornamelijk bezuinigingen uitvoert, maar ook van de meest up-to date content, ideeŽn, filosofieŽn en denktrant in een tijd dat de industrie op het gebied van het verwerven van kennis zich sterk ontwikkelt..

Het Museum of Natural History van New York is in dit opzicht een echte trendsetter. De enorm populaire tentoonstelling in 2001 over genetica (ĎThe Genomic Revolutioní) werd in het geheim financieel gesteund door de Lounsbery Foundation, oorspronkelijk een onschuldige organisatie, die nu geleid wordt door een klein bestuur van rechtse wetenschappers op het gebied van biotechnologie. Aan het hoofd van de organisatie staat een man met de naam Frederick Seitz, die de campagne leidde waarin het broeikaseffect ontkend werd en die ook aan het hoofd staat van het George C. Marshall Instituut, een openlijk rechtse groepering die pro-industrie is en die financieel gesteund wordt door de farmaceutische industrie en andere grote bedrijven. (Lees het uitstekende artikel voor meer informatie over dit onderwerp.)

Op hun eigen bescheiden wijze willen de Yes Men heel graag deelnemen aan deze modernisatie van tentoonstellingsbeleid en kennis. Daarom laten wij in een montage die doet denken aan tentoonstellingen op het gebied van Natuurlijke Historie oude stijl Ė met name die tentoonstellingen die de evolutie van aap naar mens laten zien Ė de evolutie zien van de productie van commerciŽle waarde vanaf nu tot ver in de toekomst. Dit alles met de bedoeling om deze evolutie zo duidelijk te maken en het zoín visuele directheid te geven dat de hele familie, van de jengelende jeugd tot de bevende oudjes aan toe, zal kunnen begrijpen waar het vandaag de dag in het zakendoen voornamelijk om gaat, zodat iedereen kan investeren - psychologisch zowel als financieel - waar het meeste te verdienen valt.

http://theyesmen.org

 SITE SEARCH 
 privacy beleid