World-Information City

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > AMSTERDAM > EXHIBITION > WORLD-INFOSTRUCTURE > BIO-CHIP: HET ...
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
 AMSTERDAM
EXHIBITION

WORLD-INFOCON

WORKSHOP PROGRAMMA

EDUCATIEF PROGRAMMA

WEBCAM

 WENEN
 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


  Participant: Kevin Warwick (UK)

BIO-CHIP: Het Bouwen van de CyborgAls mens geboren Ė een simpele speling van het lot, alleen maar een kwestie van plaats en tijd?

De informatie- en biotechnologieŽn maken het de mens mogelijk om de begrenzing van het menszijn te overstijgen. Een kleine silicone-chip, die normaal gesproken wordt gebruikt in PCís en andere apparaten voor dagelijks gebruik, is genoeg om mens en machine samen te doen smelten. Een implantaat, ingebracht in de binnenkant van de bovenarm, onder de diepste huidlaag en net boven de spier, betekent de opwaardering van de mens. Kevin Warwick, Professor in de Cybernetica aan de Universiteit van Reading, is de eerste mens die één werd met zijn computer. De silicone-chip, die in de arm van de professor is aangebracht, maakte dat een computer zijn bewegingen door de gangen en afdelingen van het universiteitsgebouw volgde. Het implantaat communiceerde via radiogolven met een netwerk van antennes overal in de faculteit en zond op zijn beurt de signalen die ontvangen werden naar een computer die was geprogrammeerd in overeenstemming met de bewegingen van Warwick: als de professor een deur nadert, gaat die open, net als bij een goocheltruc, en hij gaat weer dicht als de professor weggaat; of de lichten gaan automatisch aan en uit. Het doel van het succesvolle experiment was om vast te stellen of een computer en een geÔmplanteerde chip met elkaar communiceren.

Op 14 maart 2002 om half negen in de ochtend is men een stap verder gegaan met het experiment, toen een aantal micro-electroden geÔmplanteerd werden op de mediaanzenuw in de pols van professor Warwick. Dit nieuwe implantaat bevat 100 uitsteeksels met gevoelige toppen die allemaal in direct verband staan met de zenuwvezels van Professor Warwick. Draden die verbonden zijn met de microelektroden zijn door Kevinís arm getrokken. Ze komen te voorschijn door een gaatje in de huid en worden verbonden met een ultramoderne radiozender/ontvanger. Dit apparaat zal extern verbonden worden met de bedoeling om Kevinís mediaanzenuw te verbinden met een computer door middel van een radiosignaal. Professor Warwick en zijn medeonderzoekers hopen dat het project aan veel mensen voordeel zal bieden op medisch gebied, vooral aan hen die problemen hebben met de ruggegraat, en ze zijn ook benieuwd of bepaalde capacitieten toenemen wanneer mens en machine met elkaar verbonden zijn Ė wanneer Cyborg opstaat.

 SITE SEARCH 
 privacy beleid