World-Information City

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > AMSTERDAM > EXHIBITION > WORLD-INFOSTRUCTURE > MORSE SCHRIJFTOESTEL...
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
 AMSTERDAM
EXHIBITION

WORLD-INFOCON

WORKSHOP PROGRAMMA

EDUCATIEF PROGRAMMA

WEBCAM

 WENEN
 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


 
Morse Schrijftoestel
Een van de laatste typen van Digney die op de telegraafkantoren door PTT zijn gebruikt van 1859 tot ca. 1935. Fabrikant: Societé Industrielle de Téléphones, Frankrijk.

Het onderzoek van Michael Faraday en Joseph Henry op het gebied van elektronische verschijnselen in 1831 inspireerde de Amerikaanse schilder Samuel Morse tot de ontwikkeling van een telegraafontvanger. In maart 1843 gaf het Amerikaanse congres toestemming voor financiële ondersteuning voor het bouwen van een elektrisch telegraafsysteem. Morse begon het werk door langs de Baltimore & Ohio-spoorlijn een proefsysteem aan te leggen van 50 kilometer. De eerste boodschap per telegraaf werd op 27 mei 1844 verzonden. De krant ‘Baltimore Patriot’ was enthousiast over deze snelle communicatietechnologie: ‘Het is alsof de ruimte uitgeschakeld is.’ De berichten werden verzonden door middel van de Morse code, een systeem van lange en korte signalen dat Morse zelf had ontwikkeld. Slechts drie dagen na dit succesvolle begin werd het telegraafsysteem opengesteld voor het publiek, aanvankelijk tegen de kosten van 1 cent per woord. Aangezien de Morse code geen modulatie behoeft, kan hij met een heel eenvoudige radio in rauwe omstandigheden gebruikt worden. Het systeem wordt nog steeds toegepast in de marine en de ruimtevaart en ook door zendamateurs.


 SITE SEARCH 
 privacy beleid