World-Information City

 PROGRAM  ČITAJ  MEDIJA FAJLOVI  BAZA LINKOVA 

 o nama · press · partneri i sponzori  · kontakt 



  WIO > O NAMA > CILJEVI
 MISIJA
 CILJEVI
 ORGANIZACIJA
PREGLED

TIM

 IT-STRUKTURA
 ISTRAŽIVAČKI TIM
 SAVETODAVNI ODBOR

  O NAMA
CILJEVI







World-Information.Org je transnacionalni i interdisciplinarni projekat, na kome su zajednički radili medijski aktivisti, teoretičari, naučnici, kompjuterski stručnjaci i umetnici. On je praktični primer tehnološkog i kontekstualnog obrasca kulturne produkcije i predstavlja nezavisnu platformu, u okviru koje dolazi do formiranja kritičke pozicije u odnosu na nove medije.

World-Information.Org neprekidno nadgleda i mapira infosferu - nevidljivi svetski nervni sistem informaconih mreža - kao i globalnu informacionu ekonomiju. Kroz umetničko i naučno istraživanje informacionih i komunikacionih tehnologija, World-Information.Org širi razumevanje njihovih kulturnih, društvenih i političkih implikacija i podstiče buduću kulturnu praksu.

World-Information.Org je agent digitalne demokratizacije i stremljenja digitalnim ljudskim pravima. Iznoseći na videlo mogućnosti, izazove i rizike informacionih i komunikacionih tehnologija, World-Information.Org pruža informacije neophodne za demokratski razvoj društva, kulture i politike. Iniciran pod patronatom UNESCO-a, World-Information.Org omogućuje pristup visoko kvalitetnim informacijama i kulturnom sadržaju svim građanima.

Institut za nove tehnologije u kulturi / Public Netbase, Beč je nosilac World-Information.Org projekta.









 SITE SEARCH 
 polisa sigurnosti