world-information.org

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > WENEN > EXHIBITION > FUTURE HERITAGE > DE WEBSTALKER
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
 AMSTERDAM
 WENEN
EXHIBITION

FORUM

DIALOGUE TOURS

PUREDATA ENSEMBLE PARTY

 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


  Participant: I / O / D (UK)

De Webstalker
Matthew Fuller, Simon Pope & Colin Green
Kunst in het digitale terrein heeft talrijke interfaces, nieuwe soorten software en nieuwe netwerken gecreëerd. De Web Stalker is een van de eerste internet toepassingen die niet door technici maar door kunstenaars is ontworpen. Het is een uniek voorbeeld van kunstenaars die op een diep niveau de data-ruimte opnieuw visualiseren.

De Web Stalker is een nieuw soort ‘browser’ die een volledig andere interface biedt om door de pagina’s van het web te bewegen. De Web Stalker neem het idee van de conventionele visuele browsers over en zet het op zijn kop. In een poëtische handeling van ontwrichting breekt het met de routine van adresschema-suffixen zoals com/edu/net/org.

De gebruiker opent een URL en ziet dan hoe de Stalker de bron van HTML van de gekozen pagina terugspuugt. In een parallel venster brengt het programma uitputtend iedere pagina in beeld die gekoppeld is vanaf die URL, waarbij de stapel van gescande pagina’s exponentiëel toeneemt en tenslotte een hele set van onderling verbonden pagina’s naar de gebruiker toeschuift.

De pagina’s worden niet getoond zoals bij een conventionele browser (zoals in Netscape Navigator), maar in een diagram weergegeven of ingedeeld in een diepe, complexe hypertextuele verbinding.

 SITE SEARCH 
 privacy beleid