wio

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > WENEN > EXHIBITION > WORLD-C4U > CCTV
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
 AMSTERDAM
 WENEN
EXHIBITION

FORUM

DIALOGUE TOURS

PUREDATA ENSEMBLE PARTY

 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


  Participants: Anita Witek (AT/UK), Surveillance Camera Players (US)

CCTV
Gesloten televisie circuitOpenbare ruimten, metrostations, winkels en banken zijn toegerust met onopvallende camera’s, die de bewegingen en handelingen van voorbijgangers en klanten registreren en die in gesloten circuits invoeren (camera – monitor-ruimte – software om te analyseren). CCTV wordt op grote schaal toegepast in Groot Brittannië, waar ongeveer 200.000 camera’s in gebruik zijn, een aantal dat met 500 per week toeneemt. In het centrum van Londen is het al mogelijk om de complete route die iemand aflegt tussen twee willekeurige punten te volgen.

Ten gevolge van de technologische ontwikkeling is de werking van deze systemen sterk uitgebreid. Sinds 1994 is het mogelijk om met CCTV gezichten te herkennen en ze te vergelijken met gezichten die al in de databases zijn opgeslagen. Sinds kort zijn er ook systemen die bewegings- en gedragspatronen kunnen herkennen. Als er verdachte bewegingen worden opgenomen, gaat er een alarm af waardoor het bewakingspersoneel in kan grijpen voordat de eventuele misdaad kan plaatsvinden. CCTV wordt ook uitgebreid toegepast in bedrijven, waar het wordt gebruikt om de prestaties van de werknemers voortdurend, nauwgezet en onopvallend in de gaten te houden.

Een ander gebied waarop CCTV wordt aangewend is de verkeerscontrole. Met CCTV-systemen die nummerborden kunnen registreren kan men op grote schaal de verkeersstroom controleren. De politie gebruikt CCTV niet alleen voor een voortdurende, automatische speurtocht naar criminelen in openbare ruimten, maar zij propageert ook technologische verbeteringen. Prototypes van camera’s en microfoons die in de politiehelm zijn aangebracht, waarmee direct gegevens naar het dichtstbijzijnde politiebureau verzonden worden, zijn met succes uitgeprobeerd.

Videofeed:

Surveillance Camera Players
http://www.notbored.org/the-scp.html

Anita Witek
<do you know where you are, do you know what you've done?>
Video, 11 min. loop, London 1998

+ enkele observatie camera’s

 SITE SEARCH 
 privacy beleid