World-Information City

 PROGRAMMA  ONDERWERPEN  MEDIABESTANDEN  LINK BASE 

 informatie · pers · partners & sponsors · contact   WIO > PROGRAMMA > SERBIA > EXHIBITION > WORLD-C4U > [RT-32] ACOUSTIV.SPA...
 OVERZICHT
 PARIS
 BANGALORE
 SERBIA
EXHIBITION

FORUM

LOUNGE

TEAM

 AMSTERDAM
 WENEN
 BRUSSEL2000
 ANDERE EVENEMENTEN


ARCHIEF | ZOEKEN OP

DEELNEMERS
Kunstenaars
Sprekers
Allen

EVENEMENTEN
Tentoonstellingen
Conferenties
Ondersteunende Activiteiten


  Participants: Derek Holzer (NL), Zina Kaye (AU), Mr. Snow (AU), Raitis Smits (LV), Martin Ratniks (LV), Rasa Smite (LV)

[RT-32] ACOUSTIV.SPACE.LAB @ IRBENE RADIOTELESCOPE


Het Project [RT-32] – ACOUSTIC.SPACE.LAB @ IRBENE.RADIOTELESCOPE is een multimedia onderzoek van de VIRAC radiotelescoop – een 32 meter hoge dish antenne in Irbene, Letland: over de geschiedenis van dit top-secret militaire object uit de Sovjet-tijd, inclusief nauwkeurige technische gegevens, hoe hij is omgewerkt voor wetenschappelijk en burgerlijk gebruik, tot aan het internationale Acoustic.Space.Lab symposium over geluidskunst, radio en satelliet-technologie, dat in Augustus 2001 plaatsvond, met deelname van meer dan 30 kunstenaars, radio-amateurs en radiokabel-activisten uit de hele wereld.

Het onderzoeksmateriaal zal worden verzameld en gepubliceerd in de DVD RT-32, geproduceerd door RIXC (Riga, 2002): visuele conceptie door Martins Ratniks, video- en fotoselectie door Raitis Smits, teksten door Rasa Smite, audio-compilatie door Derek Holzer (Amsterdam).

De verbinding tussen de Oude Kerk en de reusachtige antenne aan de kust van de Baltische Zee in Irbene zal worden gearchiveerd met gebruikmaking van ‘audiolisation’ en gereedschap voor visualisatie. Door mixage van vooraf opgenomen materiaal verzameld bij de dish en de herinterpretatie met live signalen via het net, zullen de deelnemers van Acoustic.Space.Research.Lab een live audio streaming performance creëren.

De signalen die uit de radiotelescoop komen, zullen gevisualiseerd worden door gebruik te maken van Firmament Applet dat is gebouwd door Mr. Snow (L’Audible/Sydney) om deze data te koppelen. De Applet leest de data in die in de dish komen, wat vervolgens ter plekke door een computer geïnterpreteerd wordt.

http://acoustic.space.re-lab.net

 SITE SEARCH 
 privacy beleid