|
|
WORKS MOVIES
|
|
Necrocam door Ine Poppe, Nederland, 50 minutes
Necrocam is een film over een webcam in de doodskist van een puber, zodat men on-line kan zien hoe het lijk tot stof vervalt, genaamd Necrocam. Naar een idee van haar zoon Zoro.
Poppe heeft de Geneva-Europe Grand Price for TV Scenarios 2002 gewonnen met het scenario van Necrocam. Op dit moment schrijft Poppe een nieuw scenario. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over drie vrouwen die een mannelijke robot bouwen. De mannelijke robot moet de ideale man worden, waarbij ze al bouwende overeen moeten komen wat de ideale man is.
WOE 20 November 15.00 uur VRI 22 November 15.00 uur DIN 26 November 15.00 uur
Hippies from Hell door Ine Poppe, Nederland , 53 minutes
In deze film duikt Poppe samen met haar zoon Zoro in de wereld van Internet en computers. Ze ontdekt dat het woord hacking niet alleen van toepassing is op mensen die computers kraken, maar dat het een mentaliteit is, een levenshouding van mensen die zich intensief bezighouden met de mogelijkheden van de wereld om hen heen. Zo ook binnen de groep Hippies from Hell, een Nederlandse club van computerfanaten, kunstenaars, schrijvers en puzzelaars. De groep ontstond in de jaren ’80, in de begintijd van Internet. Een van hen is de oprichter van xs4all, het eerste bedrijf dat particulieren toegang bood tot het net. Maar ook een aantal lockpickers, mensen die er een sport in zien om sloten open te breken, maken deel uit van de Hippies from Hell. In de begintijd gaf de groep het tijdschrift Hacktik uit, waarin allerlei tips stonden waarmee iedereen aan de slag kon. Dat de inhoud van het blad soms de grenzen van de wet overschreed of in ieder geval tot irritatie bij overheid en bedrijven leidde, was een van de oorzaken van de ondergang ervan. De hackerbeweging is echter nog steeds springlevend en internationaal, hetgeen blijkt uit de beelden van het drukbezochte hackersfestival HAL 2001. Ine Poppe werkt in Amsterdam als kunstenaar, schrijver en regisseur. Als journalist
heeft ze veel geschreven over digitale cultuur . Ze heeft televisie documentaires geregisseerd en lezingen gegeven over kunst en multimedia. Verder heeft Poppe scenario’s geschreven voor diverse computerspellen zoals in 2002 met Mirjam Vosmeer en Waag Society inopdracht van Teylers Museum in Haarlem het Teylers Adventure. Meer informatie: http://info.omroep.nl/vara?nav=teqkEsHzGHEkCsIlK http://www.ebu.ch/news/press_archive/press_breves_79.php
ZON 1 December 15.00 uur DIN 3 December 15.00 uur DIN 10 December 15.00 uur
What’s to be done?? - een serie documentaires EIKON-Sued Productions 2002
At the 2001 G8 summit in Genova, discontent with globalisation-as- usual once again burst into the open as activists alerted the general public to a multiplicity of new types of political, economic, social and cultural conflict.
The documentary series “What’s to be done?” explores a new dynamic of democratic involvement and political intervention, searches for contemporary forms of solidarity and self-organization, and features innovative examples of linking the local and the global from across the world.
Every documentary returns to the question of perspective, strategy, and the organizational logic of the movement. Four thinkers – Michael Haardt, Toni Negri, Saskia Sassen and Franco ‘Bifo’ Berardi- reflect on the question at the heart of the series: ”What is to be done?”
DON 21 November 15.00 uur WOE 4 December 15.00 uur WOE 11 December 15.00 uur VRI 13 December 15.00 uur
A world to invent, documentaire door Florian Schneider, Duitsland 2002, 40 minuten
Vier vooraanstaande denkers reflecteren op de (zogenaamde) anti-globalisme beweging.
All in White - Tute Bianchi, documentaire door Adonella Marena, Italië 2002, 30 minuten
Twee invloedrijke Tute Bianchi activisten analyseren mogelijkheden voor politieke interventie in het huidige Italië.
Deportation Class, documentaire door Kirsten Esch, Duitsland, 30 minuten
Een netwerk van mensenrechten activisten organiseren een anti deportatie campagne tegen een grote luchtvaartmaatschappij.
The Unorganizeables, documentaire door Florian Schneider, Duitsland 2002, 35 minuten
Drie voorbeelden van de worsteling van creatieve werkplaatsen in Calefornie, waar een nieuwe golf migranten activisme de cultuur van het vakverbond nieuw leven inblaast.
|
|
|
|
|