World-Information City

 PROGRAM  ČITAJ  MEDIJA FAJLOVI  BAZA LINKOVA 

 o nama · press · partneri i sponzori  · kontakt   WIO > PROGRAM > OSNOVNI KONCEPT > WORLD-C4U
 PREGLED
 PARIS
 BANGALORE
 SRPSKA
 AMSTERDAM
 BEč
 BRISEL 2000
 OSTALO

 WORLD-INFOSTRUCTURE
 WORLD-C4U
 FUTURE HERITAGE


ARHIVA | PRETRAŽI PO

UČESNICI
Umetnici
Govornici
Sve

DOGAĐAJI
Izložbe
Konferencije
Prateće Aktivnosti


  OSNOVNI KONCEPT
World-C4UPreduzeća i korporacije, vojne i državne institucije, provajderi online usluga i tajne službe koriste impresivan arsenal sofisticirane tehnologije u svrhu kontrole i bezbednosti. Koristeći nacionalnu bezbednost kao izgovor, obaveštajne službe grade ogromne sisteme poput Echelona, koji im omogućuju da prate sve elektronske komunikacije, kao što su telefonski razgovori, poruke faksom ili elektronska pošta, bilo gde u svetu. U sve većem broju gradova javni i privatni prostor kontrolišu sistemi interne televizije (CCTV – Closed Circuit Television). Elektronska identifikacija ljudskog glasa, rožnjače i otisaka prstiju, kao i druge biometrijske tehnologije, omogućuju ili uskraćuju pristup bankovnim računima, zgradama ili informacijama.

Provajderi Internet usluga prikupljaju lične podatke, identifikuju omiljene sajtove i posebne interese korisnika i formiraju profile individualnih korisnika – personalizovane podatke od značaja za stručnjake za marketing i preduzeća koja se bave elektronskom trgovinom. Tehnologije prikupljanja i praćenja podataka transformišu informacije o kupovnim navikama ili područjima interesovanja u našeg virtuelnog dvojnika.

Svet-C4U predstavlja najnovije tehnologije bezbednosti i kontrole, omogućuje vam da ih doživite iz prve ruke i nudi pregled istorijskih primera tehnologije bezbednosti.

 SITE SEARCH 
 polisa sigurnosti